Nieuwe keuken voor een prikkie

Investeren of niet investeren

Zit u ook vast in uw woning? Zou u eigenlijk willen verhuizen, maar lukt dat niet omdat de woningmarkt op slot zit? U bent niet de enige. Veel mensen wachten noodgedwongen af. Investeren in hun eigen huis doen ze liever niet meer. Maar dit woont niet prettig, want u wilt vooruit. Zo begint u zich steeds meer te ergeren aan zaken in huis die u eigenlijk zou willen veranderen. Die oubollige keuken irriteert u mateloos, maar deze nu nog compleet vervangen is financieel onverstandig. Updaten kan dan een optie zijn!

Keuken updaten met klein budget

Gelukkig zijn er genoeg manieren om met een klein budget uw keuken een nieuwe look te geven. Met een moderne keuken zult u straks uw eigen huis makkelijker verkopen. Daarnaast heeft u er zelf ook nog plezier van zolang u er woont. Met een aantal kleine ingrepen voelt uw keuken weer als nieuw aan.

Kastjes

Voor het goedkoop verkrijgen van een moderne keuken gaat u als volgt te werk. Verwijder de hoge kastjes. Dit schept ruimte en zorgt voor een moderne look. De deurtjes van de de overige kastjes schildert u met een roller in een lichte neutrale kleur. Dit is ook makkelijk bij een eventuele verkoop. Wanneer u iets meer te besteden heeft kunt u ervoor kiezen om de deurtjes te laten spuiten.

Achterwand

Nu de keuken licht en ruimtelijk is kunt u de keuken de uitstraling van uw keuze geven door het plaatsen van nieuwe keukenwandbekleding. Gaat u voor steenstrips, stucwerk, tegels of beplating? Het gaat maar om een relatief klein oppervlak en In iedere prijsklasse valt genoeg te kiezen.

Afstylen

Op de plaats waar eerst de bovenkastjes zaten kunt u nu een wandplank plaatsen. Deze vind u gewoon in de bouwmarkt of bij Ikea. Hier kunt u zich helemaal uitleven met het aankleden van uw “nieuwe” keuken! Kookboeken, planten, mooie potten of pannen, kruiden u kunt het helemaal naar uw eigen smaak afstylen.

Aan de slag!

Hoewel het er voorlopig naar uit ziet dat velen van ons nog even moeten blijven zitten waar we zitten. Zijn er dus wel degelijk mogelijkheden om bijvoorbeeld uw keuken aan te pakken.
Een nieuwe keuken hoeft dus helemaal niet duur te zijn. Updaten kan ook. Zo heeft u er zelf plezier van, maar dit zal zeker ook een hogere opbrengst hebben bij verkoop.

Wij wensen u veel klusplezier bij het restylen van uw keuken! Houd voor meer tips en bouw gerelateerde artikelen onze nieuwsrubriek in de gaten!

Moet u een draai of kiepraam kiezen?

Een draairaam kopen of toch een kiepraam?

Gaat u een huis bouwen of verbouwen? Dan moet u over alle details nadenken. Zo moet u ook bepalen wat voor soort ramen u wilt laten plaatsen. Het liefst wilt u natuurlijk een raam dat gewoon open en dicht kan. Maar is het dan slimmer om te kiezen voor een draairaam of voor een kiepraam? Wij vertellen u er graag meer over in dit blog!

Weinig ruimte? Kiepraam!

Een draairaam neemt meer ruimte in beslag wanneer u het open wilt zetten. Hier moet u rekening mee houden. Heeft u beperkte ruimte? Dan kunt u dus het beste kiezen voor een kiepraam.

Frisse lucht? Draairaam!

Een draairaam zwaait veel verder open dan een kiepraam. Dit is een nadeel wanneer het gaat om de ruimte, maar een groot voordeel wanneer het gaat om frisse lucht. Met een draairaam kunt u de kamer goed door laten waaien. Doordat een kiepraam minder ver open gaat, komt er minder lucht naar binnen.

Schoonmaken? Draairaam!

Het poetsen van de ramen is altijd een beetje gedoe, zeker wanneer de ramen zich niet op de begane grond bevinden. Maar het schoonmaken van een kiepraam is helemaal moeilijk, doordat het raam maar een klein stukje open kan.

Wat is de beste keuze?

Heeft u genoeg ruimte voor een draairaam? Dan raden wij u aan om hiervoor te kiezen. Zo kunt u genieten van frisse lucht wanneer u dat wilt. Het enige nadeel bij een draairaam is dat het soms door de wind verder open kan zwaaien dan u eigenlijk graag zou willen. Maar dit is met het juiste draairaambeslag gelukkig snel opgelost! U kunt hiermee namelijk het draairaam in een bepaalde stand vastzetten. Zo voorkomt u dat het verder open waait of juist dicht klapt.

Zo is een van de keuzes bij het bouwen van een nieuw huis al snel gemaakt! Meer hulp nodig? Wij helpen u ook graag met het kiezen van het juiste isolatietype in dit blog!

Airco in Drunen installeren als voorbereiding op de zomer

Tijdig uw airconditioning laten installeren

U was niet de enige die de afgelopen jaren midden in een hete zomer ontdekte dat het misschien verstandig was geweest om een airconditioner te laten installeren. Want ook in Drunen waren de zuidelijke temperaturen niet van de lucht! Daarom tippen wij u hier alvast op het feit dat u – nu in het koele voorjaar – wél een airco moet laten installeren. Dan bent u dit keer wel voorbereid op een hete zomer. En dan ook nog voor de zomers die de komende jaren gaan komen.

Zorg dat u er snel bij bent!

Zorg dat u er dit jaar snel bij bent als het gaat om een airconditioning in Drunen laten installeren. U wilt natuurlijk niet weer een zomer lang zuchten en steunen van de hitte. Dit jaar gaat u hopelijk wel genieten van de heerlijke koelte die een airconditioning in uw huis of kantoor u brengt! Ook al nodigt het frisse voorjaar niet meteen uit tot het laten installeren van een airco in Drunen, wees gewaarschuwd: voor u het beseft schiet de thermometer weer naar de dertig graden en hebben de airco-installateurs lange wachtlijsten. Daar komt bij dat het onduidelijk is wanneer installateurs kunnen leveren door de corona maatregelen en hoe lang de wachtrij is van mensen die hetzelfde idee hebben als u.

Let goed op de verschillen in systemen

Heeft u de knoop doorgehakt? Welke airco moet u dan kiezen? Er is geen ‘one-size-fits-all’ airconditioning die overal kan worden toegepast. Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen één unit en meerdere units. Simpel gezegd: er zijn systemen waarbij een airco binnen wordt aangesloten op een unit buiten aan de muur, maar ook die meerdere airco’s binnen kan dragen op een unit aan de buitenmuur. Het is belangrijk om hier goed op te letten en u hierover goed te laten informeren. U kunt ook kiezen voor een mobiele airco. Echter heeft de mobiele airco als nadeel dat het vermogen kleiner is, dat hij meer geluid maakt en gevoeliger is voor storingen. Waar u ook voor kiest, koop uw airco in Drunen bij een vakkundig airco-installateur. Zo weet u zeker dat u kwaliteit in huis haalt.

Heeft u (op tijd) een airco in huis geïnstalleerd? Deel uw ervaringen met ons via het contactformulier hier op de site.

Het kiezen van de juiste LED lampen

LED verlichting voor uw pand

Wilt u de huidige verlichting in uw woning of bedrijfspand vervangen door LED lampen? Dat is een slimme keuze. U gaat namelijk niet alleen flink besparen op uw energierekening, maar LED lampen zijn ook nog eens beter voor het milieu. Natuurlijk wilt u wel de juiste LED lampen kiezen voor uw pand. In dit blog vertellen we daarom meer over de verschillende soorten LED lampen en waarvoor ze geschikt is.

De ‘gewone’ lamp

Wanneer u op zoek bent naar LED verlichting voor de ‘gewone’ lampen, bijvoorbeeld in uw woning, kiest u voor de zogenaamde LED bulbs. Die lijken op gloeilampen, maar zijn dus LED. Waarom het zo voordelig is om uw huidige verlichting te vervangen? LED lampen worden een stuk minder warm dan andere soorten verlichting. Daardoor hebben ze veel minder stroom nodig. Dit maakt LED erg energiezuinig, wat betekent dat u op uw rekening gaat besparen. Bovendien gaan LED lampen veel langer mee. Over het algemeen hebben ze een levensduur van zo’n 50.000 branduren.

Tube verlichting

Bent u op zoek naar LED verlichting om uw TL buizen mee te vervangen? Dan zijn LED tubes een goed alternatief. Die worden veel gebruikt in bedrijfspanden. Een van de grootste voordelen van LED verlichting in bijvoorbeeld kantoren is dat het gaat om een veel rustigere vorm van verlichting. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en kan klachten als hoofdpijn voorkomen. Bovendien zullen LED lampen nooit gaan knipperen, wat vaak een probleem is met TL buizen.

LED dimmers

Denkt u dat u de huidige verlichting in het pand niet kunt vervangen omdat het gaat om dimmers? Dan hebben we goed nieuws, want LED lampen zijn zeer geschikt om te dimmen! LED dimmers zorgen ervoor dat u het licht veel efficiënter kunt dimmen dan bij andere soorten lampen. LED kan namelijk van 0% tot 100% gedimd worden. Hoe meer stroom er door de lamp gaat, hoe feller hij schijnt. Dat lijkt logisch, maar is zeker niet voor elk type verlichting het geval. Daar wordt namelijk een groot deel van de stroom gebruikt voor het verwarmen van de lampen. Aangezien dit bij LED een stuk minder gebeurt, is de lamp veel efficiënter te dimmen.

Andere mogelijkheden

Naast de eerdergenoemde voorbeelden zijn er nog heel veel andere soorten LED verlichting. Denk hierbij aan downlights, floodlights, nooduitgangsborden, rail verlichting en nog veel meer. Voor vrijwel elk type verlichting kunt u ook LED kopen. En elk zijn ze ongetwijfeld een stuk energiezuiniger dan de verlichting die u nu heeft!

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen van een specialist op het gebied van LED lampen? Neem dan contact met ons op!

Betonvloer afwerken

Hoe moet u een betonvloer afwerken?

Het beste resultaat voor uw nieuwe betonvloer

Heeft u een nieuwe betonvloer laten storten of gaat u een betonvloer storten? Voor het beste eindresultaat zijn een paar zaken van belang: een goede fundering, zorgvuldig storten van het beton en een goede afwerking. In dit blog vertellen wij u graag meer over het afwerken van een nieuwe betonvloer.

Een betonvloer vlinderen

Een vlindermachine zorgt ervoor dat uw nieuwe betonvloer mooi glad wordt. Het vlinderen gebeurt wanneer de vloer net belopen kan worden. De vloer is op dit moment nog aan het uitharden. Met de machine wordt de bovenste laag van de betonvloer open geschuurd. Vervolgens wordt een slijtmiddel op de vloer gestrooid. Met de vlindermachine wordt het slijtmiddel in de vloer gewerkt. Dit zorgt voor een strakke afwerking van de nieuwe betonvloer. Bovendien is de vloer door het vlinderen goed bestand tegen slijtage.

De hardheid van de vloer beïnvloeden

Tijdens het vlinderen kunt u verschillende eigenschappen van de vloer beïnvloeden. Verschillende slijtvaste korrels hebben andere effecten op bijvoorbeeld de hardheid van de vloer. In een fabriekshal heeft u bijvoorbeeld een hardere betonvloer nodig dan in een woonhuis, omdat de vloer in een fabriek meer moet kunnen verdragen. Laat uw vloer vlinderen en afwerken door een expert in betonvloeren voor het beste resultaat.

De kleur van uw vloer

Wilt u de betonvloer afwerken met een kleurtje? Dat kan! Het slijtmiddel wordt namelijk gemengd met cement. Zo kan het slijtmiddel zich goed hechten aan het beton van de vloer. Het is mogelijk om een kleurstof aan het cement toe te voegen. Zo wordt uw betonvloer afgewerkt met een kleur naar keuze.

Wij raden aan om de afwerking van de vloer over te laten aan een specialist, zeker wanneer u nog nooit met een vlindermachine heeft gewerkt. Twijfelt u nog of u het storten van de betonvloer ook moet uitbesteden? Lees dan ook ons blog over het zelf storten van een betonvloer.

Isolatieherstel

Wanneer is isolatieherstel van uw woning nodig?

Verstandig om oude of slecht aangebrachte isolatie te herstellen

Is uw woning al lang geleden geïsoleerd en heeft u het idee dat de isolatiewaarde van uw spouwmuren te wensen overlaat? Dan kan wel eens kloppen. Als het isolatiemateriaal van uw pand in het verleden niet goed is aangebracht, heeft dat negatieve gevolgen voor de isolatiewaarde. Maar het kan ook zijn dat oude isolatie is uitgezakt of zelfs vergaan. Met isolatieherstel is dat probleem heel goed op te lossen. Lees hieronder wanneer isolatieherstel bij uw woning nodig is en hoe u de isolatie van uw pand weer in orde kunt laten brengen.

Wanneer is isolatieherstel nodig?

Isolatieherstel is vaak nodig bij woningen en bedrijfspanden die in de periode tussen 1969 tot 1999 zijn geïsoleerd. Het materiaal dat destijds werd gebruikt, voldeed aan de normen van die tijd. Maar dat is meer niet te vergelijken met huidige kwaliteit van de isolatiematerialen. Ook kan de isolatie niet goed aangebracht zijn, maar kan ook uitgezakt of vergaan zijn. Op deze zogenaamde ‘lege spots’, plekken waar zich geen isolatiemateriaal in de spouw meer bevindt, is de temperatuur van de binnenmuur lager dan op plaatsen waar het materiaal nog wel aanwezig is. Kortom: de isolerende prestaties zijn na verloop van tijd, onbedoeld, flink teruggelopen. Ook de kwaliteit van de buitenmuur, zoals aangetast voegwerk, vorstschade en een zeer poreuze steenkwaliteit kan de isolatiewaarde flink hebben teruggeschroefd. Isolatieherstel is dan de oplossing

Inspectie van uw isolatie

Isolatieherstel begint met een endoscopisch onderzoek door een isolatiebedrijf om te bepalen welk materiaal in het verleden is toegepast. Verder bekijken zij hoe het oude isolatiemateriaal in de spouw zit en in hoeverre die nog goed is.

Hoe kunnen uw isolatie hersteld worden?

Afhankelijk van wat er uit de inspectie naar voren komt, kunnen de isolatiespecialist bepalen hoe het bedrijf de isolatie van uw pand kan herstellen. Dat kan vaak op twee manieren:

 1. Ze verwijderen oude isolatiematerialen, waarna ze de spouwmuur opnieuw voorzien van spouwmuurisolatie. Dit geeft het altijd beste resultaat, maar het is een duurdere oplossing dan oplossing nummer 2;
 2. Ze vullen isolatiemateriaal bij bovenop de oude aanwezige isolatie in uw spouwmuur.

Na isolatieherstel van uw spouwmuren, zult u merken dat uw woning weer een uitstekende isolatiewaarde heeft met een uitstekende vochtwering.

Meer tips voor uw woning en woningonderhoud vindt u in onze andere nieuwsberichten

Waarom moet u natuursteen polijsten?

Natuursteen vloer mooi houden door polijsten

Een natuursteen vloer staat prachtig in iedere woning. Maar een vloer van natuursteen vraagt wel wat onderhoud. Om een leven lang van natuursteen in uw woning of bedrijfspand te genieten, moet u de vloer regelmatig laten polijsten. Wij vertellen u graag wat polijsten is en waarom het zo belangrijk is voor uw natuursteen vloer.

Wat is polijsten?

Bij het polijsten van natuursteen wordt de vloer geschuurd met speciale diamantschijven. De schuurmachine verwijdert oppervlakkige beschadigingen. Na het polijsten zult u dan ook geen krassen meer zien op uw natuursteen vloer. Daarnaast zorgt polijsten voor een glanzend effect. Uw stralende natuursteen vloer zal er na deze behandeling weer uitzien als nieuw!

Waarom een natuursteen vloer polijsten?

Goed onderhoud van uw vloeren is belangrijk wanneer u lang van uw mooie vloer wilt genieten. En dat geldt zeker voor een vloer van natuursteen! Laat daarom regelmatig uw natuursteen polijsten door een specialist

 • Door uw vloer te laten polijsten, verlengt u de levensduur van uw natuursteen
 • Alle krassen en oppervlakkige beschadigingen worden verwijderd, waardoor uw natuursteen vloer weer zo goed als nieuw is
 • De doffe glans verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer u uw vloer laat polijsten
 • Een vloer zonder beschadigingen is makkelijker schoon te maken

De gepolijste vloer beschermen

In een druk belopen ruimte kan het effect van het polijsten snel verminderen. De glans vervaagt en de vloer kan weer beschadigen. Dit wilt u natuurlijk niet! Daarom is het aan te raden om de vloer na het polijsten te coaten met een beschermlaag. U kunt natuursteen ook laten impregneren om het te beschadigen. En merkt u dat de glans van uw gepolijste vloer toch weer vervaagt? Dan is het waarschijnlijk tijd om de vloer opnieuw te polijsten.

Dit zijn de voor- en nadelen van zadeldaken

Zadeldak voor een buitengebouw

Wanneer u van plan bent om een buitengebouw neer te zetten, is het ook belangrijk om goed na te denken over het type dak. Het meest gebruikte soort dak in Nederland en België is het zadeldak. In dit blog vertellen we meer over de voor- en nadelen van een zadeldak tegenover een plat dak, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Wat is een zadeldak?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te weten wat een zadeldak precies is. Ook al kent u de naam wellicht niet, het type dak kent u ongetwijfeld. Zadeldaken zijn namelijk de meest gebruikte daksoort in Nederland. Grote kans dus dat u voor dit dak kiest voor bijvoorbeeld uw tuinhuis. Het dak bestaat uit twee hellende dakelementen. Die zijn tegen elkaar geplaatst en komen in de nok bij elkaar. Het zadeldak is de klassieke omgekeerde V-vorm.

Voordelen

Laten we beginnen met de voordelen van zadeldaken. Dat zijn:

 1. Goede waterafvoer: het schuine dak zorgt ervoor dat regenwater uitstekend afgevoerd wordt. Het kan er namelijk makkelijk vanaf stromen. In combinatie met de juiste afvoer kunt u het goed weg laten lopen of opvangen.
 2. Extra ruimte: een zadeldak heeft een nok aan de bovenkant van de constructie. Hier kunt u de hoogte zelf van bepalen. U kunt daardoor genoeg ruimte creëren voor bijvoorbeeld extra opslagplek.
 3. Weersbestendigheid: een constructie met een plat dak is vaak erg vatbaar voor wind. Bij een zadeldak geldt dit niet. Zadeldaken kunnen zeer goed tegen wind en andere weersomstandigheden. Natuurlijk vormen extreme omstandigheden wel een uitzondering.

Nadelen

Helaas zijn er ook een aantal nadelen wanneer u een buitengebouw wilt plaatsen met een zadeldak. Ook die zetten we voor u op een rij:

 1. Prijs: wanneer u het vergelijkt met een plat dak, is het zadeldak duurder. Hier zijn twee redenen voor. Ten eerste moeten er meer materialen gebruikt worden voor het maken van een zadeldak. Ten tweede is de constructie wat ingewikkelder en zullen er dus meer manuren besteedt moeten worden aan de bouw.
 2. Belemmert uitzicht: de omgekeerde V-vorm van het zadeldak zorgt ervoor dat er een punt ‘uitsteekt’. Deze punt neemt een deel van het uitzicht weg. Heeft u bijvoorbeeld een tuinhuis met een zadeldak, dan kunt u er minder goed overheen kijken dan wanneer het dak plat is.

Kiest u voor het zadeldak? Of laat u toch liever een buitengebouw met een plat dak bouwen? Neem contact op en laat het ons weten!

De voordelen van kurkvloer in de badkamer

Kurkvloer in de badkamer

Bent u een huis aan het bouwen of gaat u de badkamer verbouwen? Een vloer van kurk in de badkamer is dan misschien niet het eerste waar u aan denkt. Veel mensen kiezen standaard voor het gebruik van tegels in de badkamer. Maar een kurkvloer kan net zo veelzijdig zijn en is verkrijgbaar in diverse stijlen en dessins. In dit blog geven wij 3 redenen waarom een kurkvloer een interessant alternatief is voor uw badkamervloer!

Waterbestendig

Het belangrijkste aan een badkamervloer is natuurlijk dat deze goed tegen water en vocht moet kunnen. Niemand wil vochtproblemen of schimmelvlekken in huis. Kurk is van nature een waterafstotend materiaal. Voor de afwerking van een kurkvloer wordt een speciaal vernis gebruikt. Deze laag zorgt ervoor dat vocht niet in de vloer kan dringen en er geen vlekken ontstaan.

Duurzaam

Een kurkvloer is een van de meest duurzame vloeropties die u kunt kiezen voor uw badkamer. Deze vloeren worden gemaakt van de bast van de kurkeik. Dit is een beschermde boom die niet gekapt mag worden. Door het weghalen van de bast neemt deze eik 2 tot 3 keer meer CO2 op. En dat is natuurlijk goed voor het milieu. Bovendien is een vloer van kurk recyclebaar.

Comfortabel

Kurk is niet alleen waterbestendig en duurzaam, maar ook nog eens erg comfortabel. Zeker in de badkamer! Door de unieke structuur van het materiaal neemt de vloer warmte op en houdt het die warmte lang vast. In een ruimte waar u veel op uw blote voeten loopt, is dit erg aangenaam. Heeft u behoefte aan meer warmte? Dat is geen probleem, want ook vloerverwarming kan geïnstalleerd worden in combinatie met een kurkvloer.

Gaat uw de klus zelf aanpakken? Lees dan voor u begint nog wat van onze tips voor het verbouwen van de badkamer.

Betonvloer: zelf plaatsen of laten storten?

betonvloer storten

Een stijlvolle en betaalbare vloer in uw woning

Een betonvloer is praktisch, betaalbaar en stijlvol. Twijfelt u of uw betonvloer wilt laten storten of dat u deze zelf gaat aanleggen? Wij vertellen u hier graag meer over.

Zelf een betonvloer storten, hoe moet dat?

Het zelf storten van een betonvloer is best een hoop werk. In dit handige stappenplan vertellen wij hoe dit moet:

 1. U begint met het afplakken van de wanden die aan de stortlocatie grenzen om spatten te voorkomen. Hiervoor gebruikt u plastic afdekfolie
 2. Indien nodig volgen er nu graafwerkzaamheden. De ondergrond dient tot ongeveer 30 centimeter diepte afgegraven te worden
 3. Vervolgens moet de ondergrond geëgaliseerd worden en kunnen eventueel isolatieplaten geplaatst worden
 4. Dan moet de bekisting geplaatst worden. Deze bekisting kunt u zelf maken van hout
 5. Voor extra stevigheid kunt u ervoor kiezen om betonwapening te plaatsen
 6. Daarna volgt de vloerverwarming en de vloerisolatie
 7. Nu kan het beton worden aangemaakt en gestort
 8. De betonvloer moet nu verdicht en verhard worden voordat deze droog is. Dit kunt u doen met een trilnaald of door te vlinderen
 9. Tenslotte moet het beton drogen en kan het worden afgewerkt

Een specialist inschakelen

Is het storten van beton u teveel werk, of wilt u graag zeker weten dat u tevreden zult zijn met het eindresultaat? Dan is het verstandiger om een specialist in te schakelen om uw betonvloer te laten storten. Het is natuurlijk iets prijziger om dit werk uit te besteden. Maar het bespaart u een heleboel tijd en moeite en u bent gegarandeerd van een prachtige betonvloer waar u nog jarenlang plezier aan zult beleven. Ga eens via internet op zoek naar een specialist bij u in de buurt die uw betonvloer voor u kan storten. Kies een vakman met veel ervaring die snel voor u aan de slag kan gaan. Bekijk ook of de specialist positieve reviews van eerdere klanten heeft. De prijs is natuurlijk ook niet onbelangrijk, vraag eens een aantal vrijblijvende offertes op bij bedrijven bij u in de buurt!

Meer weten?

Wilt u meer weten over verschillende soorten vloeren? Kijk dan snel bij onze andere blogs op deze site!