Sfeer in uw tuin met nostalgische buitenlantaarns

Nostalgische buitenlantaarns geven vintage look

Lijkt het u wel wat om uw tuin te verlichten met nostalgische buitenlantaarns? Deze vorm van buitenverlichting voegt veel sfeer toe aan uw tuin en zorgt voor een vintage look. Door de grote populariteit van vintage verkopen veel zijn er veel winkels die producten van discutabele kwaliteit verkopen. Maar bij een ware specialist in antieke verlichting vindt u echter kwalitatieve nostalgische buitenlantaarns die lang mee zullen gaan. In dit blog vertellen wij u er graag meer over.

Mogelijkheden van nostalgische buitenlantaarns

Er zijn zeer veel verschillende soorten nostalgische buitenlantaarns waar u uit kunt kiezen. Zo vindt u dus altijd wel een model dat precies bij de sfeer in uw tuin past. Wat dacht u bijvoorbeeld van:

  • Een 3-lichts lantaarn
  • Een straatlamp met 5 lampen
  • Een buitenlantaarn met enkele verlichting
  • Een paallantaarn met een monumentale look

Gebruik van antieke materialen

Het grote verschil tussen de nostalgische buitenlantaarns van vroeger en de vintage modellen die nu verkocht worden, is het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. De oude modellen werden van kwalitatief hoogstaand materiaal gemaakt, omdat ze jarenlang mee moesten gaan. Tegenwoordig is het veel makkelijker om producten, zoals lantaarns, te vervangen, dus is het materiaal waarvan de lamp gemaakt wordt ook een stuk lagere kwaliteit. Bij een verkooppunt van echte antieke buitenverlichting vindt u lampen van nikkel, messing, koper en brons die niet alleen lang meegaan, maar ook nog eens weerbestendige eigenschappen hebben.

Duurzame verlichting

Natuurlijk zijn er in de loop der jaren flink wat dingen veranderd met betrekking tot verlichting. Aan de ene kant is het nostalgische aspect van oude buitenlantaarns erg mooi, maar moderne buitenverlichting is wel erg makkelijk. Gelukkig zijn er specialisten die nostalgische buitenverlichting hebben voorzien van een e-27 fitting, waardoor u er een gloeilamp, spaarlamp of andere lichtbron in kunt plaatsen. Ook zijn er mogelijkheden om de antieke buitenlantaarn aan te sluiten op een bewegingsmelder met sensor. Zo heeft u al het gemak van moderne verlichting in het jasje van een nostalgische buitenlantaarn.

Ga zelf op zoek

Het belangrijkste is natuurlijk dat u een buitenlantaarn vindt die volledig bij uw smaak en ook de stijl van uw tuin past. Daarom raden wij u aan om eens via internet goed te kijken naar de verschillende mogelijkheden. Er zijn immers genoeg bedrijven te vinden die zich gespecialiseerd hebben in antieke buitenverlichting. Zo vindt u in een mum van tijd nostalgische buitenlantaarns die perfect bij uw tuin passen!

Sfeervolle houten dierenverblijven

Het beste voor uw dieren

Bent u een echte dierenliefhebber? Dan wilt u er ongetwijfeld voor zorgen dat uw dieren niets te kort komen. Om ervoor te zorgen dat zij een comfortabel verblijf hebben kiest u dan voor houten dierenverblijven van hoge kwaliteit. Denk hierbij onder andere aan:

  • Paardenstal
  • Kippenhok
  • Duiventil
  • Volière
  • Hondenhok

Een specialist op het gebied van houten constructies kan een prachtig houten dierenverblijf voor u realiseren. Wij vertellen er graag wat meer over in dit blog.

Gemak van standaard houten dierenverblijven

Bent u op zoek naar een mooi verblijf voor uw dieren? Dan kunt u kiezen tussen verschillende standaard modellen houten dierenverblijven. Hierbij staat comfort en gemak centraal. U kiest in de winkel of online een model uit dat u mooi vindt. Deze wordt vervolgens in de vorm van een bouwpakket bij u thuis geleverd. Met de instructies zet u het eenvoudig zelf in elkaar. Omdat het gaat om standaard modellen, kunt u door te kiezen voor dit soort houten dierenverblijven flink wat geld besparen. Ook weet u daarmee zeker dat u van kwaliteit voorzien wordt, aangezien u online recensies kunt lezen over de verschillende hokken.

Houten dierenverblijven op maat

Heeft u echter een specifieke constructie in gedachten, of wilt u een houten dierenverblijf dat precies bij uw tuin past? Dan kunt u er ook voor kiezen om een dierenverblijf op maat te laten maken door een specialist. Deze kan het verblijf geheel naar wens ontwerpen, en het bovendien vakkundig plaatsen. U wordt dan dus voorzien van een exclusief houten dierenverblijf, waar uw dieren zich ongetwijfeld in thuis zullen voelen!

Houten dierenverblijven onderhouden

Wanneer u een houten dierenverblijf aanschaft is het wel belangrijk om deze goed te onderhouden. Wanneer een dierenverblijf buiten staat, moet het goed beschermd worden tegen vocht en de zon om schimmel te voorkomen. U kunt het hout impregneren, maar dit is niet goed voor het milieu en kan zelfs schadelijk zijn voor uw dieren. Ook beits en verf bevatten chemicaliën, en raden we dus niet aan. Gelukkig is er een beits op de markt die helemaal biologisch en diervriendelijk is. Wij raden u aan om deze te gebruiken om uw houten dierenverblijf te behandelen.

Hulp van een specialist

Bij een specialist kunt u dus niet alleen de standaard modellen dierenverblijven vinden, maar u kunt er ook terecht voor een verblijf op maat. Ga online op zoek naar een specialist bij u in de buurt die u kan voorzien van de beste houten dierenverblijven. Voor vragen en of opmerkingen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Wonen in Groningen: aardbevingsbestendig en gasloos

Ontdek de nieuwste mogelijkheden in wonen in Groningen

Is er nog wel werk voor een aannemersbedrijf in Groningen? Gezien de enorme aardbevingsschade in deze provincie, was Groningen lange tijd een stuk minder populair. Enorm onterecht natuurlijk, want deze provincie heeft erg veel te bieden. De slogan ‘Er gaat niets boven Groningen’ is namelijk veel meer dan een geinige woordspeling. Dat besef lijkt gelukkig tot meer mensen door te dringen. Er wordt namelijk weer volop gebouwd in deze provincie. En niet zomaar: er zijn al diverse projecten gerealiseerd die volledig gasloos en compleet aardbevingsbestendig zijn. Het is dus geen verkeerd idee weer eens een aannemersbedrijf in Groningen in te schakelen voor die langverwachte klus!

Draag nu al bij aan de circulaire economie

De overheid heeft besloten dat we in 2050 een circulaire economie moeten hebben. Dit betekent dat er dan geen afval meer is, alles wordt hergebruikt en er is voor iedereen genoeg te eten en voldoende aan noodzakelijke goederen. Denk aan kleding en apparaten. Om nu al een stap in de juiste richting te zetten, zijn er aannemersbedrijven in Groningen die al compleet gasloos bouwen. Deze panden worden bovendien volledig aardbevingsbestendig gebouwd. Vanwege de gaswinning in noordelijk Nederland vinden er namelijk geregeld behoorlijke bevingen plaats. Hier wilt u uiteraard niets van merken in uw huis, school of werkplek. In de provincie Groningen zijn inmiddels al een multifunctioneel centrum, scholen, appartementen en woningen gebouwd volgens deze nieuwe circulaire uitgangspunten.

Duurzaam van buiten én binnen

Ok, dus er kunnen woningen, instellingen en bedrijfspanden gerealiseerd worden die al helemaal klaar zijn voor de toekomst. Maar hoe zit het met het exterieur en interieur ervan? Wat als u een dakkapel wilt laten plaatsen, een nieuwe badkamer, toilet of keuken wenst of nieuwe kozijnen en ramen wilt? Bestaat er een aannemersbedrijf in Groningen dat op die gebieden ook al duurzaam te werk gaat? Jazeker. Ga op zoek naar zo’n aannemersbedrijf voor al uw kleine en middelgrote klussen. Dan heeft u niet alleen een duurzaam, aardbevingsbestendig en aantrekkelijk pand van buiten, maar profiteert u ook van de hoogste kwaliteit in en om uw woning, instelling of bedrijfspand.

Ga op zoek naar een kwalitatief aannemersbedrijf in Groningen

Heeft u een aannemersbedrijf in Groningen gevonden dat zowel kwaliteit, flexibiliteit, duurzaamheid als betaalbaarheid hoog in het vaandel heeft staan? Dan is de kans erg groot dat u een aannemersbedrijf heeft gevonden dat al graag bijdraagt aan onze komende circulaire economie. Succes met uw zoektocht naar zo’n aannemersbedrijf in gasloos Groningen!

Zakelijke LED verlichting duur? Wij vertellen waarom dit een fabel is!

Zakelijke LED verlichting aanschaffen

Heeft u er wel eens aan gedacht om zakelijke LED verlichting aan te schaffen, maar bent u in de veronderstelling dat dit veel te duur is? In dit blog vertellen wij u waarom dit een fabel is en ontdekt u meer over de werkelijke kosten van LED verlichting. Lees snel verder voor meer informatie!

LED verlichting, een dure aankoop?

Een aspect van LED verlichting dat vaak belicht wordt, is dat de kosten hierbij hoger zijn dan conventionele verlichting. Dit geldt echter enkel voor het bedrag dat voor de lamp zelf is betaald. De afgelopen jaren heeft een ware ontwikkeling plaatsgevonden in de LED-technologie, waardoor de prijzen van LED verlichting blijvend dalen. LED verlichting is echt niet duur, omdat de prijs van LED verlichting wordt afgeschreven na reeds 2000 uur. Dit betekent dat wanneer de lampen 8 uur per dag branden, u al in minder dan 3 jaar de investering terug heeft verdiend. Dit is een enorme energiebesparing ten opzichte van het gebruik van TL buizen die dezelfde lichtopbrengst hanteren. Wat dit mede mogelijk maakt is het efficiënte gebruik van energie van de LED verlichting. Zo zet een gloeilamp slechts 5% energie om in licht, waarbij LED verlichting dat voor meer dan 40% doet.

Wat krijgt u voor de prijs van LED verlichting?

Wanneer u besluit over te gaan tot zakelijke LED verlichting, profiteert u van vele voordelen. Wat deze voordelen zijn? Wij zetten ze hieronder voor u op een rijtje:

Winst

Zakelijke LED verlichting levert u uiteindelijk winst op. U kunt tot wel 80% op uw energiekosten besparen en de verlichting behoeft nauwelijks onderhoud. Daarbij heeft u uw investering vaak al snel terugverdiend. Dit binnen minder dan 3 jaar. Om het financiële plaatje hoeft u het dus niet te laten om LED verlichting aan te schaffen.

Technisch voordeel

Ook profiteert u van vele technische voordelen. Zo heeft LED verlichting een lange levensduur. Er is een grote variatie aan verlichting mogelijk en naast dat de verlichting beschikt over de nieuwste technologie, is deze ook nog eens zeer beheersbaar. Door de duurzaamheid van LED verlichting gaat deze tevens langer mee.

Milieuvriendelijk

LED verlichting is zoals zojuist gezegd duurzaam in gebruik. De verlichting is 100% recyclebaar en bevat geen IR- of UV-straling. Daarbij bevat de verlichting ook geen schadelijke chemicaliën en is deze zeer energiezuinig.

Gaat u verhuizen? Lees hier over de verschillende isolatietypen!

Voor welk type isolatie gaat u?

Wanneer u al jarenlang bezitter en bewoner bent van een huis, dan kent u uw woning natuurlijk door en door. Dit betekent dat u ook precies weet op welke plekken uw woning al goed is geïsoleerd, en waar eventueel nog ruimte voor verbetering is. Bovendien merkt u het dankzij plotselinge temperatuurverschillen waarschijnlijk heel snel zodra ergens in huis het isolatiemateriaal aan kracht verliest. Hoe anders is dat als u een nieuwe bewoner bent van een huis? Akkoord, u kunt wel afgaan op de informatie van de makelaar of de verkoper, maar het valt altijd maar te hopen dat de aan u verstrekte informatie compleet en kloppend is. Én het kan natuurlijk ook zo zijn, dat de door u gekochte woning in het geheel nog niet geïsoleerd is. In het laatste geval is het zeker raadzaam actie te ondernemen. Met een geïsoleerd huis zorgt u immers voor een positieve bijdrage aan het milieu en lagere energielasten voor uzelf. In dit blog worden de belangrijkste manieren van woningisolatie kort uiteengezet. Onthoud daarbij wel goed: welke vorm(en) van isolatie u ook kiest, zorg er altijd voor dat u de juiste isolatiematerialen laat aanbrengen door een betrouwbare en gecertificeerde isolatiespecialist.

Spouwmuurisolatie

Zorgen voor isolatie in de spouwmuren is zonder meer een zeer rendabele investering. Dit is namelijk één van de effectiefste manieren om uw woning goed te isoleren. Zowel het milieu als uw portemonnee zullen u dankbaar zijn door de energiebesparing die u bewerkstelligt!

Dakisolatie

Een andere isolatievorm die zeer populair is, is dakisolatie. In de winter zorgt dakisolatie ervoor dat in de woning opgebouwde warmte niet via het dak verdwijnt. In de zomer wordt het daarentegen op zolder niet té warm, aangezien de isolatiematerialen veel warmte van zomerse zonnestralen tegenhoudt. Het belangrijkste voordeel van dakisolatie is in ieder geval het comfortabel en leefbaar maken van uw boven- en/of zolderverdieping. Bovendien wordt hiermee uiteraard ook een fikse energiebesparing gerealiseerd.

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie worden de isolatiematerialen aan de onderkant van de vloer van de begane grond aangebracht. Het effect hiervan is dat kou en vocht vanuit de kruipruimte niet langer ‘naar boven’ kunnen komen. Uw centrale verwarming hoeft daardoor veel minder hard te werken om uw woning van beneden uit te verwarmen. Dit levert naast veel woongenot ook een grote bezuiniging op qua energieverbruik.

Kruipruimte-isolatie

Kruipruimte-isolatie heeft in feite hetzelfde effect als vloerisolatie. Het enige verschil is dat bij vloerisolatie de onderkant van de benedenvloer wordt voorzien van isolatiemateriaal. Bij kruipruimte-isolatie wordt juist de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. De doelstelling van deze twee isolatietypen is dezelfde: zorgen voor isolatie vanuit de onderkant, door oprukkend kou en vocht vanuit de kruipruimte tegen te houden. Doorgaans is vloerisolatie de duurste optie van deze twee, maar óók de efficiëntste optie, waarmee u dus meer bespaart op uw energierekening.

Bouw offertes

namens deze blog wil ik jullie informatie geven over de offertes en deze website.

Op deze website kan je offertes vinden en hopelijk ook snel links naar handige en nuttige websites.

Over de bouw en bouw offertes waar we jullie hopelijk mee kunnen helpen want dat is de doel van ons. Dat we een zo groot mogelijk publiek kunnen bereiken met onze website.

Wil jij nou zelf iets achterlaten is het nou een link of een blog dan kan dat vul dan het contact formulier in op onze contact pagina, we denken dat we met een open constructie een zeer openlijke en behulpzame website kunnen neerzetten.

we kijken uit naar de eerste berichten.