Gaat u verhuizen? Lees hier over de verschillende isolatietypen!

Voor welk type isolatie gaat u?

Wanneer u al jarenlang bezitter en bewoner bent van een huis, dan kent u uw woning natuurlijk door en door. Dit betekent dat u ook precies weet op welke plekken uw woning al goed is geïsoleerd, en waar eventueel nog ruimte voor verbetering is. Bovendien merkt u het dankzij plotselinge temperatuurverschillen waarschijnlijk heel snel zodra ergens in huis het isolatiemateriaal aan kracht verliest. Hoe anders is dat als u een nieuwe bewoner bent van een huis? Akkoord, u kunt wel afgaan op de informatie van de makelaar of de verkoper, maar het valt altijd maar te hopen dat de aan u verstrekte informatie compleet en kloppend is. Én het kan natuurlijk ook zo zijn, dat de door u gekochte woning in het geheel nog niet geïsoleerd is. In het laatste geval is het zeker raadzaam actie te ondernemen. Met een geïsoleerd huis zorgt u immers voor een positieve bijdrage aan het milieu en lagere energielasten voor uzelf. In dit blog worden de belangrijkste manieren van woningisolatie kort uiteengezet. Onthoud daarbij wel goed: welke vorm(en) van isolatie u ook kiest, zorg er altijd voor dat u de juiste isolatiematerialen laat aanbrengen door een betrouwbare en gecertificeerde isolatiespecialist.

Spouwmuurisolatie

Zorgen voor isolatie in de spouwmuren is zonder meer een zeer rendabele investering. Dit is namelijk één van de effectiefste manieren om uw woning goed te isoleren. Zowel het milieu als uw portemonnee zullen u dankbaar zijn door de energiebesparing die u bewerkstelligt!

Dakisolatie

Een andere isolatievorm die zeer populair is, is dakisolatie. In de winter zorgt dakisolatie ervoor dat in de woning opgebouwde warmte niet via het dak verdwijnt. In de zomer wordt het daarentegen op zolder niet té warm, aangezien de isolatiematerialen veel warmte van zomerse zonnestralen tegenhoudt. Het belangrijkste voordeel van dakisolatie is in ieder geval het comfortabel en leefbaar maken van uw boven- en/of zolderverdieping. Bovendien wordt hiermee uiteraard ook een fikse energiebesparing gerealiseerd.

Vloerisolatie

Bij vloerisolatie worden de isolatiematerialen aan de onderkant van de vloer van de begane grond aangebracht. Het effect hiervan is dat kou en vocht vanuit de kruipruimte niet langer ‘naar boven’ kunnen komen. Uw centrale verwarming hoeft daardoor veel minder hard te werken om uw woning van beneden uit te verwarmen. Dit levert naast veel woongenot ook een grote bezuiniging op qua energieverbruik.

Kruipruimte-isolatie

Kruipruimte-isolatie heeft in feite hetzelfde effect als vloerisolatie. Het enige verschil is dat bij vloerisolatie de onderkant van de benedenvloer wordt voorzien van isolatiemateriaal. Bij kruipruimte-isolatie wordt juist de bodem van de kruipruimte geïsoleerd. De doelstelling van deze twee isolatietypen is dezelfde: zorgen voor isolatie vanuit de onderkant, door oprukkend kou en vocht vanuit de kruipruimte tegen te houden. Doorgaans is vloerisolatie de duurste optie van deze twee, maar óók de efficiëntste optie, waarmee u dus meer bespaart op uw energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *