Het kiezen van de juiste LED lampen

LED verlichting voor uw pand

Wilt u de huidige verlichting in uw woning of bedrijfspand vervangen door LED lampen? Dat is een slimme keuze. U gaat namelijk niet alleen flink besparen op uw energierekening, maar LED lampen zijn ook nog eens beter voor het milieu. Natuurlijk wilt u wel de juiste LED lampen kiezen voor uw pand. In dit blog vertellen we daarom meer over de verschillende soorten LED lampen en waarvoor ze geschikt is.

De ‘gewone’ lamp

Wanneer u op zoek bent naar LED verlichting voor de ‘gewone’ lampen, bijvoorbeeld in uw woning, kiest u voor de zogenaamde LED bulbs. Die lijken op gloeilampen, maar zijn dus LED. Waarom het zo voordelig is om uw huidige verlichting te vervangen? LED lampen worden een stuk minder warm dan andere soorten verlichting. Daardoor hebben ze veel minder stroom nodig. Dit maakt LED erg energiezuinig, wat betekent dat u op uw rekening gaat besparen. Bovendien gaan LED lampen veel langer mee. Over het algemeen hebben ze een levensduur van zo’n 50.000 branduren.

Tube verlichting

Bent u op zoek naar LED verlichting om uw TL buizen mee te vervangen? Dan zijn LED tubes een goed alternatief. Die worden veel gebruikt in bedrijfspanden. Een van de grootste voordelen van LED verlichting in bijvoorbeeld kantoren is dat het gaat om een veel rustigere vorm van verlichting. Dit zorgt voor een hogere productiviteit en kan klachten als hoofdpijn voorkomen. Bovendien zullen LED lampen nooit gaan knipperen, wat vaak een probleem is met TL buizen.

LED dimmers

Denkt u dat u de huidige verlichting in het pand niet kunt vervangen omdat het gaat om dimmers? Dan hebben we goed nieuws, want LED lampen zijn zeer geschikt om te dimmen! LED dimmers zorgen ervoor dat u het licht veel efficiënter kunt dimmen dan bij andere soorten lampen. LED kan namelijk van 0% tot 100% gedimd worden. Hoe meer stroom er door de lamp gaat, hoe feller hij schijnt. Dat lijkt logisch, maar is zeker niet voor elk type verlichting het geval. Daar wordt namelijk een groot deel van de stroom gebruikt voor het verwarmen van de lampen. Aangezien dit bij LED een stuk minder gebeurt, is de lamp veel efficiënter te dimmen.

Andere mogelijkheden

Naast de eerdergenoemde voorbeelden zijn er nog heel veel andere soorten LED verlichting. Denk hierbij aan downlights, floodlights, nooduitgangsborden, rail verlichting en nog veel meer. Voor vrijwel elk type verlichting kunt u ook LED kopen. En elk zijn ze ongetwijfeld een stuk energiezuiniger dan de verlichting die u nu heeft!

Wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen van een specialist op het gebied van LED lampen? Neem dan contact met ons op!