Betonvloer afwerken

Hoe moet u een betonvloer afwerken?

Het beste resultaat voor uw nieuwe betonvloer

Heeft u een nieuwe betonvloer laten storten of gaat u een betonvloer storten? Voor het beste eindresultaat zijn een paar zaken van belang: een goede fundering, zorgvuldig storten van het beton en een goede afwerking. In dit blog vertellen wij u graag meer over het afwerken van een nieuwe betonvloer.

Een betonvloer vlinderen

Een vlindermachine zorgt ervoor dat uw nieuwe betonvloer mooi glad wordt. Het vlinderen gebeurt wanneer de vloer net belopen kan worden. De vloer is op dit moment nog aan het uitharden. Met de machine wordt de bovenste laag van de betonvloer open geschuurd. Vervolgens wordt een slijtmiddel op de vloer gestrooid. Met de vlindermachine wordt het slijtmiddel in de vloer gewerkt. Dit zorgt voor een strakke afwerking van de nieuwe betonvloer. Bovendien is de vloer door het vlinderen goed bestand tegen slijtage.

De hardheid van de vloer beïnvloeden

Tijdens het vlinderen kunt u verschillende eigenschappen van de vloer beïnvloeden. Verschillende slijtvaste korrels hebben andere effecten op bijvoorbeeld de hardheid van de vloer. In een fabriekshal heeft u bijvoorbeeld een hardere betonvloer nodig dan in een woonhuis, omdat de vloer in een fabriek meer moet kunnen verdragen. Laat uw vloer vlinderen en afwerken door een expert in betonvloeren voor het beste resultaat.

De kleur van uw vloer

Wilt u de betonvloer afwerken met een kleurtje? Dat kan! Het slijtmiddel wordt namelijk gemengd met cement. Zo kan het slijtmiddel zich goed hechten aan het beton van de vloer. Het is mogelijk om een kleurstof aan het cement toe te voegen. Zo wordt uw betonvloer afgewerkt met een kleur naar keuze.

Wij raden aan om de afwerking van de vloer over te laten aan een specialist, zeker wanneer u nog nooit met een vlindermachine heeft gewerkt. Twijfelt u nog of u het storten van de betonvloer ook moet uitbesteden? Lees dan ook ons blog over het zelf storten van een betonvloer.