Waarom moet u natuursteen polijsten?

Natuursteen vloer mooi houden door polijsten

Een natuursteen vloer staat prachtig in iedere woning. Maar een vloer van natuursteen vraagt wel wat onderhoud. Om een leven lang van natuursteen in uw woning of bedrijfspand te genieten, moet u de vloer regelmatig laten polijsten. Wij vertellen u graag wat polijsten is en waarom het zo belangrijk is voor uw natuursteen vloer.

Wat is polijsten?

Bij het polijsten van natuursteen wordt de vloer geschuurd met speciale diamantschijven. De schuurmachine verwijdert oppervlakkige beschadigingen. Na het polijsten zult u dan ook geen krassen meer zien op uw natuursteen vloer. Daarnaast zorgt polijsten voor een glanzend effect. Uw stralende natuursteen vloer zal er na deze behandeling weer uitzien als nieuw!

Waarom een natuursteen vloer polijsten?

Goed onderhoud van uw vloeren is belangrijk wanneer u lang van uw mooie vloer wilt genieten. En dat geldt zeker voor een vloer van natuursteen! Laat daarom regelmatig uw natuursteen polijsten door een specialist

  • Door uw vloer te laten polijsten, verlengt u de levensduur van uw natuursteen
  • Alle krassen en oppervlakkige beschadigingen worden verwijderd, waardoor uw natuursteen vloer weer zo goed als nieuw is
  • De doffe glans verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer u uw vloer laat polijsten
  • Een vloer zonder beschadigingen is makkelijker schoon te maken

De gepolijste vloer beschermen

In een druk belopen ruimte kan het effect van het polijsten snel verminderen. De glans vervaagt en de vloer kan weer beschadigen. Dit wilt u natuurlijk niet! Daarom is het aan te raden om de vloer na het polijsten te coaten met een beschermlaag. U kunt natuursteen ook laten impregneren om het te beschadigen. En merkt u dat de glans van uw gepolijste vloer toch weer vervaagt? Dan is het waarschijnlijk tijd om de vloer opnieuw te polijsten.