Bespaar op uw stookkosten met een pelletkachel

Energiekosten blijven stijgen

Steeds vaker verschijnen er berichten over stijgende energiekosten voor Nederlanders die stoken op gas. In 2019 moest er ongeveer €160 aan extra belastingen en €200 aan stijgende tarieven betaald worden voor het stoken op gas. Ik ging op zoek naar betaalbare en milieuvriendelijke alternatieven, en ik heb er een gevonden! In dit blog vertel ik je graag over mijn bevindingen over de voordelen en de aanschaf van een pelletkachel in Zwolle.

Wat is een pelletkachel?

Met een pelletkachel verwarmt u uw woning op een milieuvriendelijke en betaalbare manier. Een pelletkachel is ziet eruit als een houtkachel, maar hij brandt op pellets. Pellets zijn eigenlijk niks meer dan kleine stukjes hout. Deze kleine stukjes vormen samen een soort houten pinnetjes. Voor het maken van pellets is geen ander materiaal nodig behalve hout. De CO2 die vrijkomt bij de verbranding van de pellets is gelijk aan de CO2 die de boom tijdens zijn groei heeft opgenomen. Hierdoor is het verbranden van pellets dus een CO2-neutraal verbrandingsproces. Pellets zijn eigenlijk het houtafval van gekapte bomen. Er zijn dus niet speciaal bomen voor gekapt. Dit maakt de pellets zeer milieuvriendelijk.

De voordelen van een pelletkachel

Bent u op zoek naar een nieuwe methode om uw woning te verwarmen, of gaat u bijvoorbeeld verhuizen en wilt u een nieuwe kachel laten plaatsen? Wij vertellen u graag meer over de voordelen van een pelletkachel:

  • Pellets zijn relatief voordelig en niet onderhevig aan prijsschommelingen
  • De verbranding van pellets is een stuk minder schadelijk dan andere brandstoffen
  • Er is geen schoorsteen nodig voor een pelletkachel. Daardoor is deze zeer gemakkelijk te installeren
  • Pellets zitten in zakken van 15 kilo en zijn daarom zeer gemakkelijk op te bergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *