De gezondheidsvoordelen van een hottub

Een hottub is goed voor de gezondheid

Ontspannen in een hottub: het is de perfecte manier om even helemaal tot rust te komen. Vooral wanneer u ervan kunt genieten in de privacy van uw eigen tuin. Geen wonder dus dat steeds meer mensen contact opnemen met een houten hottub specialist, en een hottub in hun eigen tuin laten plaatsen. Ontspanning is niet het enige voordeel van een hottub. Het is bovendien een heel stijlvolle toevoeging aan uw tuin, vooral met bijpassende accessoires zoals verlichting. Daarbij heeft het ook nog een flink aantal gezondheidsvoordelen. Over de gezondheidsvoordelen van een hottub vertellen we u graag meer.

Slaap verbeteren

Wanneer u een hottub neemt, wordt uw lichaamstemperatuur verhoogd. Dit zorgt ervoor dat u sneller in slaap valt, en met minder verstoringen in de nacht door kunt slapen. Daarom stappen veel mensen met een hottub ‘s avonds voor het slapen nog even in het bad. Er wordt aangeraden om ongeveer anderhalf uur voor u gaat slapen een kwartier het bad in te gaan voor de optimale nachtrust. Wie weet hoeft u dan geen slaappillen of andere middelen meer te gebruiken!

Vermindert stress

In een hottub worden een aantal factoren gecombineerd die ervoor zorgen dat je je helemaal ontspant, en dat stress en angst flink verminderen. Het warme water, de massage van de waterstralen en het gevoel van gewichtloosheid dragen hier allemaal aan bij.

Helpt bij herstel van het lichaam

Veel topsporters nemen regelmatig een bad in een hottub. Niet gek, want het draagt bij aan het herstel van het lichaam! Ook wanneer u last heeft van botproblemen, verkrampte spieren of gewrichtsontsteking kan even ontspannen in een hottub flinke voordelen hebben. De warmte heeft een positief effect op de bloedsomloop en ontspant de spieren. Redenen genoeg dus om dagelijks even in de hottub te gaan.

Gezonde huid

De vermindering van stress in combinatie met een verbeterde bloedsomloop heeft nog een andere bijkomende werking: u krijgt er een mooiere huid van! De verhoogde circulatie zorgt ervoor dat er meer zuurstof naar uw huid gaat. Ook wordt huidveroudering verminderd wanneer u minder stress heeft.

Hottub laten plaatsen door specialist

Wilt u de gezondheidsvoordelen van een hottub zelf ervaren? Wij raden u aan om zeker eens contact op te nemen met een specialist die een hottub kan plaatsen die helemaal past bij uw specifieke wensen!